Konsertit » Franz Danksagmüller, Itävalta

Päivä
23.08.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Franz Danksagmüller (s. 1969) on itävaltalaissyntyinen aikamme urkumusiikin uranuurtaja. Hän on opiskellut urkujensoittoa, sävellystä ja elektronista musiikkia Wienissä, Lintzissä, Saarbrückenissä sekä Pariisissa, ja esiintyy kansainvälisesti sekä soolourkurina että osana erilaisia kokoonpanoja. Vuodesta 2005 alkaen hän on toiminut urkujensoiton ja improvisaation professorina Lübeckin musiikkiakatemiassa (Musikhochschule Lübeck). Vuodesta 2015 hän on toiminut vierailevana professorina Xi’anin konservatoriossa Kiinassa ja vuodesta 2018 hänellä on ollut vieraileva professuuri myös Lontoon Royal Academy of Musicissa. Hän yhdistää sävellystyössään perinteisen urkumusiikin kaanonia nykyaikaiseen live-elektroniikalla rikastettuun performanssiin.