Konsertit » Turun tuomiokirkon vuoden nuori taiteilija Joni Vikki, Helsinki

Joni Vikki
Päivä
06.06.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Joni Vikki (s. 1996) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2020. Urkujensoiton A-tutkinnon hän soitti Markku Hietaharjun ja pianonsoiton B-tutkinnon Annikka Konttori-Gustafssonin johdolla. Pianonsoittoa hänelle opetti myös Risto-Matti Marin. Lisäksi Vikki on osallistunut urkujensoiton mestarikursseille opettajinaan mm. Jacques van Oortmerssen, Pieter van Dijk, Jeremy Joseph ja Ton Koopman.

Vikki opettaa urkujen- ja pianonsoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Opettamisessa häntä kiehtoo erityisesti mahdollisuus ohjata erilaisia oppijoita löytämään soittamisen ilo ja oma sisäinen muusikkoutensa. Lapsiltaan Vikki oppii jatkuvasti uteliaisuutta ja innostusta uuden oppimiseen. Häntä kiinnostaa monenlainen musiikki vanhasta uusimpaan. Vikki viihtyy soolo-ohjelmiston lisäksi monenlaisten kamarimusiikkiprojektien parissa. Häntä on kuultu mm. Helsingin urkufestivaalilla, Turun Urkujuhlilla, Helsingin urkukesässä ja Uuden musiikin lokakuu -festivaalilla.