Konsertit » Gunnar Idenstam, Ruotsi

Päivä
13.06.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Gunnar Idenstam on konserttiurkuri, säveltäjä ja kansanmuusikko. Hänen taustansa on klassisessa musiikissa, mutta hänellä on suhde kansanmusiikkiin ja 1970-luvun sinfoniseen rock-musiikkiin. Tänä päivänä hän rakentaakin siltoja ranskalaisten katedraalien tradition, sinfonisen rockin ja ruotsalaisen kansanmusiikin välille. Idenstam on opiskellut Tukholman kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, minkä jälkeen hän opiskeli Pariisissa Marie-Claire Alainin ja Jacques Taddein oppilaana. Hän voitti Chartresin urkuimprovisaatiokilpailun toistaiseksi ainoana pohjoismaalaisena vuonna 1984.

Idenstamin urkusovitukset Ravelin ja Debussyn orkesteriteoksista ovat suosittuja ja ovat kuultavissa hänen viimeisimmällä soololevyllään. Vuonna 2012 hänet valittiin Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian vuoden esiintyjäksi. Vuonna 2013 hän sai Litteris et Artibus -palkinnon, joka on kuninkaallinen mitali tunnustukseksi huomattavista ansioista taiteen saralla. Idenstam on Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen.