Konsertit » Kevin Bowyer, Iso-Britannia

Kevin Bowyer
Päivä
27.06.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Kevin Bowyer syntyi Southend-on-Seassa tammikuussa 1961. Hän opiskeli Christopher Bowers-Brodabentin, Virginia Blackin ja David Sangerin johdolla. Ensimmäisen sijan hän saavutti viidessä kansainvälisessä urkukilpailussa: St Albans 1983, sekä Paisley, Odense, Dublin ja Calgary 1990. Jo nuorella iällä hän sai maineen ”mahdottoman” musiikin soittajana, erityisesti Kaikhosru Sorabjin, jonka kaksituntisen Organ Symphonyn [No. 1] (1923/4) hän esitti Lontoossa 1987. Hän esitti säveltäjän kahdeksantuntisen teoksen Second Symphony for Organ (1929-32) Hampurin Elbphilharmoniessa vuonna 2019.

Bowyerin äänitysura alkoi aikaisin, ja hän on äänittänyt yli 100 sooloalbumia, joissa on esittänyt musiikkia mm. seuraavilta säveltäjiltä: J S Bach, Brahms, Alain, Schumann, Reubke, Alkan, Glass, Pärt, Rautavaara, Ferneyhough, Graham, Iliff, Maxwell Davies, Mellers, Schoenberg, Hindemith, Gibbs, Law, Neilsen, Messiaen, Camilleri, Gubaidulina, Williamson, Harvey, Ridout, Swayne, Berveiller, Leidel, Sherwood, ja monia muita. Soolokonsertit ovat kuljettaneet häntä ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa, Australiaa ja Uutta-Seelantia. Hänet tunnetaan hyvin myös opettajana, koska hän on toiminut yhdeksän vuotta urkujensoiton opettajana Manchesterin Royal Northern College of Musicissa. Hän on myös vieraillut useissa kesäkouluissa ja urkukursseilla.

Musiikintuntemustaan Bowyer on jakanut myös kirjailijana. Jon Laukvikin kirjassa Historical Performance Practice in Organ Playing: Modern and Contemporary Music (Carus 60.011) on Bowyerilta kaksi lukua: yksi brittiläisestä musiikista ja toinen Pohjois-Amerikan ohjelmistosta. Vuonna 2022 hänelle myönnettiin Royal College of Organists -mitali, joka on instituution korkein arvonanto. Vuonna 2023 hän sai elämäntyöstään palkinnon saksalaisilta levykriitikoilta: “Ehrenpreis der Deutschen Schallplattenkritik”.

Bowyer on toiminut urkurina Glasgow’n yliopistossa vuodesta 2005. Hän on julkaissut myös seitsemän teosta kertomakirjallisuutta.