Konsertit » Jean-Baptiste Monnot, Ranska

Jean-Baptiste Monnot
Päivä
04.07.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Jean-Babtiste Monnot (s. 1984) on Rouenin St Ouen-katedraalin pääurkuri. Hän vastaa yksistä upeimmista Aristide Cavaille-Collin rakentamista uruista. Hän pitää siellä joka kesä kansainvälisen merkittäväksi kasvaneen nuorten urkureiden mestarikurssin. Monnot aloitti opiskelunsa Dieppen ja Rouenin konservatorioissa ja pääsi 19 vuoden iässä Pariisin Konservatorioon, jossa hänen opettajinaan toimivat Olivier Latry ja Michel Bouvard.  Jatko-opintoja hän teki Bernhard Haasin johdolla Stuttgartissa ja Jean Guilloun johdolla Zürichissä ja ja Pariisissa. Vuonna 2010 hänet nimitettiin USAn  New Orleansin St. Louis katedraalin residenssitaiteilijaksi. Jean-Baptiste Monnot esiintyy jatkuvasti solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa. Esiintymismatkoilla hän esiintyy usein kehittämänsä siirrettävän pilliurkujen taitajana.