Konsertit » Lukas Hasler, Itävalta

Lukas Hasler
Päivä
25.07.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Lukas Hasler (s. 1996) opiskeli urkujensoittoa Grazin taideyliopistossa Ulrich Waltherin johdolla. Vuoden 2020 Hasler opiskeli Strasbourgin musiikkikorkeakoulussa Johann Vexon johdolla.  Hän on opiskellut myös New Yorkissa. Vuonna 2019 hän suoritti maisterin tutkinnoin Hampurin yliopistossa pääaineenaan kulttuuri-ja mediamanagement. Opintojaan hän on täydentänyt eri mestarikursseilla opettajinaan Jean Guillou, Ton Koopman, Ludger Lohmann sekä Skip Sempé.

Nuoresta iästään huolimatta Lukas on esiintynyt laajasti eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa ja USAta. vuonna 2022 hän esiintyi kahdessa hyväntekeväisyyskonsertissa Ukrainan Lvivissä ollen ensimmäinen klassisen musiikin taiteilija, joka esiintyi Ukrainassa sodan alkamisen jälkeen.

Lukas Hasler on voittanut kahdesti ”Prima la Musica” -kilpailun sekä Maltan urkukilpailun vuonna 2014. Hasler saavutti finaalisijan Nuorten sävellyskilpailussa “Jugend musiziert” -kilpailussa teoksellaan viululle ja pianolle. Hän julkaisi ensimmäisen CDnsä vuonna 2019 (Bach, Liszt, Dupré sekä improvisaatioita). Hasler rakentaa uraansa hyödyntäen voimallisesti sosiaalista mediaa. Hänellä on eri foorumeilla yli 80 000 seuraajaa.