Konsertit » Stephen Tharp, USA

Stephen Tharp
Päivä
15.08.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Stephen Tharp kuuluu urkureiden kirkkaimpaan eliittiin. Hän opiskeli Jacksonvillen ja Chicagon yliopistoissa Rudolf Zuiderveldin ja Wolfgang Rübsamin johdolla. Hän täydensi opintojaan yksityisesti Jean Guilloun johdolla Pariisissa.

Tharp on tehnyt 62 konserttikiertuetta maailmanlaajuisesti ja soittanut yli 1600 konserttia ollen sukupolvensa eniten ja matkustanut urkutaiteilja. Hän on opettanut mestarikursseilla tärkeimmissä yliopistoissa ja konservatorioissa Euroopassa ja USAssa. Lisäksi hän on kysytty jäsen kilpailujen tuomaristoissa (esim. Chartres v. 2018). Hänelle on myönnetty ansioistaan lukuisia palkintoja.

Stephen Tharp on tehnyt uraauurtavaa työtä uuden musiikin hyväksi. Hän on tilannut lukuisia teoksia eri säveltäjiltä (kts. cv englanniksi). Esiintyvän taiteilijuuden lisäksi Tharp on tuottelias säveltäjä. Hän on säveltänyt tilausteoksia mm. Kölnin tuomiokirkkoon ja Los Angelesin Walt Disney -konserttitaloon.