Konsertit » Jan Lehtola, Lahti

Päivä
29.08.23
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Musiikin tohtori Jan Lehtola on opiskellut urkujensoittoa Helsingissä, Amsterdamissa, Stuttgartissa, Lyonissa ja Pariisissa opettajinaan Olli Porthan, Kari Jussila, Jacques van Oortmerssen, Ludger Lohmann, Naji Hakim, Jean Boyer ja Louis Robilliard. Lehtola valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta musiikin maisteriksi ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 1998. Hän antoi Sibelius-Akatemian ensikonsertin Kallion kirkossa 2000. Musiikin tohtorin tutkinnon hän suoritti 2005, ja sen aihe oli Oskar Merikanto eurooppalaisten vaikutteiden välittäjänä Suomessa. Lehtola on työskennellyt urkumusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä vuodesta 2007.

Jan Lehtola on esiintynyt BBC Philharmonic -orkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Lahden, Tampereen ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Tapiola Sinfonietan sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Säännöllisesti yhteistyötä säveltäjien kanssa tekevä Lehtola on kanta- ja ensiesittänyt yli 150 teosta. Lehtola järjesti ensimmäisen kansainvälisen Naji Hakim -festivaalin Helsingissä 2003, toimi perustamansa Organo Novo -festivaalin taiteellisena johtajana Helsingissä 2007–2016 ja oli Organum-seuran puheenjohtaja 2009–2014.

Lehtola on aktiivinen myös kirjoittajana, ja hän on julkaissut kolme musiikkitieteellistä tutkimusta, kirjoittanut lukuisia artikkeleja ja pitänyt radioesitelmiä. Lehtola on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle ja häneltä on ilmestynyt yli neljäkymmentä äänitettä.