Konsertit » Andreas Sieling

Päivä
11.06.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Opus Klassik -palkinnon voittanut Andreas Sieling on toiminut Berliinin tuomiokirkon urkurina vuodesta 2005. Lukuisilla konserttikiertueillaan hän on vieraillut lähes kaikissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Venäjällä. Hän on säännöllisesti mukana tekemässä äänityksiä niin levylle kuin radioon ja televisioonkin. Sieling tarjoaa myös musiikillista avustusta videotaiteen produktioihin (Julia Stoschek Foundation). Hänen musiikillista toimintaansa täydentää työ musiikin ja musiikkia koskevien tutkimuksien julkaisijana.

Vuodesta 1999 Sieling on opettanut urkujensoittoa, urkumusiikin esittämiskäytäntöjä, urkujen metodologiaa ja urkukirjallisuutta Berliinin taideyliopistossa. Hän pitää mestarikursseja Saksassa ja ulkomailla. Hänet kutsutaan usein asiantuntijaksi projekteihin ja tuomariksi kansainvälisiin urkukilpailuihin. Vuonna 2020 hän sai arvonimen “Kirchenmusikdirektor” (kirkkomusiikin johtaja).

Vuodesta 2015 Sieling on esiintynyt yhdessä näyttelijä Ben Beckerin kanssa näytelmässä Ich, Judas (Minä, Juudas). Sen yli 200 esitystä ovat tutustuttaneet urkumusiikin yli neljännesmiljoonalle ihmiselle. Uusi yhteistyöprojekti Todesduell (Kuolemantaistelu), joka pohjautuu John Donnen ja Joseph Brodskyn teksteihin kantaesitetään marraskuussa 2024. Sieling on työskennellyt myös esimerkiksi Martina Gedeckin, Matthias Brandtin ja Hanns Zischlerin kanssa.

Vuonna 2017 hän aloitti konserttisarjan Berliinin tuomiokirkossa, jossa hän esitti Johann Sebastian Bachin koko urkutuotannon ensimmäistä kertaa romanttisilla Sauer-uruilla. Hänen viimeisin levynsä Berlin (2020) sisältää berliiniläisten säveltäjien musiikkia 1800-luvulta 1900-luvun alkupuolelle sekä monia kantaesityksiä. Tällä levyllä hän ansaitsi Saksan arvostetuimman musiikkipalkinnon Opus Klassikin vuoden instrumentalistina.