Konsertit » Arvid Gast

Päivä
18.06.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Bremenissä syntynyt Arvid Gast opiskeli esittävää urkutaidetta ja kirkkomusiikkia Hannoverin musiikkikorkeakoulussa. Vuosina 1990–1993 hän oli urkurina ja kuoromestarina Pyhän Nikolauksen kirkossa Flensburgissa.

Gast valittiin esittävän urkutaiteen professoriksi Leipzigin musiikki- ja teatterikorkeakouluun sekä Leipzigin yliopiston urkuriksi vuonna 1993, joista molemmissa hän pysyi viroissa vuoteen 2004 asti, jolloin hänet valittiin Lyypekin musiikkikorkeakoulun Kirkkomusiikki-instituutin johtajaksi.

Hän on Lyypekin Pyhän Jaakobin kirkon pääurkuri. Hän oli aikaisemmin samassa virassa Magdeburgin Kloster Unser Lieben Frauen -konserttisalissa vuosina 2008–2014. Vuonna 2007 hän perusti kansainvälisen Dieterich Buxtehude -urkukilpailun. Vuonna 2019 hän toimi helmikuusta toukokuuhun vierailevana professorina Oberlinin konservatoriossa Ohiossa, Yhdysvalloissa.

Opintojensa aikana Gast voitti monia kansainvälisiä kilpailuja, ja nykyään hänet kutsutaan usein tuomaroimaan arvostettuja urkukilpailuja (Leipzig, Graz, Alkmaar, Tokio, Boston ja Moskova). Hänen lukuisat äänityksensä, konsertointikutsunsa ja mestarikurssinsa kotimaassa ja ulkomailla todistavat hänen laajaa osaamistaan niin esiintyvänä taiteilijana kuin pedagoginakin. Nykyään hänet tunnetaan yhtenä merkittävimmistä saksalaisromanttisen musiikin tulkitsijoista.