Konsertit » Jonas Lundblad

Päivä
02.07.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Jonas Lundblad on musiikkitieteilijä ja konserttiurkuri. Hän on professorina Åbo Akademissa, jossa hänen erityisalaansa ovat eri musiikkityylien historialliset erityispiirteet. Hän toimii myös tutkijana Uppsalan yliopiston Musiikkitieteen laitoksella.

Lundbladin akateeminen työ käsittelee pääsääntöisesti länsimaisen eurooppalaisen musiikin esityskäytäntöjä ja erityispiirteitä 1800-luvulta eteenpäin. Erityisenä kiinnostuksenkohteena hänellä on tutkimuksessaan Olivier Messiaenin musiikki. Vuonna 2024 hän viimeistelee ruotsalaisen kirkkomusiikin historiaa käsittelevän monografiansa Ruotsin Vitterhetsakademienille.

Muusikkona Lundblad työskentelee Västeråsin tuomiokirkon urkurina, minkä lisäksi hän konsertoi ja levyttää aktiivisesti. Esiintymiset niin resitalistina kuin osana erilaisia kokoonpanoja ovat vieneet hänet ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Keskeisintä ohjelmistoa hänelle on Olivier Messiaenin musiikki. Hänellä on tekeillä sarja levytyksiä levy-yhtiö Caprice Musicin kanssa, jossa tuodaan esille vähän tunnettua ruotsalaista urkumusiikkia. Lundblad tilaa myös uusia teoksia ja tekee työtä vanhojen julkaisemattomien kappaleiden julkaisemiseksi.