Konsertit » Matti Vaakanainen

Päivä
09.07.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Matti Vaakanainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastosta vuonna 2007 (kirkkomusiikki) sekä Sibelius-Akatemiasta Helsingistä vuonna 2011 (esittävä säveltaide). Hän on opiskellut urkujensoittoa Tuula Röngän, Jaana Ikosen ja professori Kari Jussilan johdolla sekä cembalonsoittoa Assi Karttusen oppilaana. Opintojaan Vaakanainen on täydentänyt useilla urkujensoiton mestarikursseilla sekä yksityisesti Louis Robilliardin (Lyon), Christophe Mantoux’n (Pariisi) ja Michel Bouvard’n (Toulouse) oppilaana.

Vaakanainen työskentelee kirkkomuusikkona Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnassa. Virkatyönsä ohella hän myös konsertoi säännöllisesti sekä suorittaa taiteelliseen tohtorintutkintoon tähtääviä jatko-opintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa.

Vaakanainen toimi Organum-seurassa vuosina 2009–2018 hallituksen jäsenenä sekä seuran julkaiseman Organum-lehden kolumnistina.