Konsertit » Winfried Bönig

Päivä
23.07.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Winfried Bönig on toiminut vuodesta 2001 Kölnin tuomiokirkon pääurkurina. Kirkko on Saksan tunnetuin rakennus ja se on urkureille yksi maailman arvostetuimmista konserttipaikoista. Bönig työskentelee myös Kölnin musiikkikorkeakoulun urkujensoiton ja improvisoinnin professorina sekä Katolisen kirkkomusiikin aineryhmän johtajana.

Bönig syntyi Bambergissa ja opiskeli urkujensoittoa, musiikinjohtoa ja kirkkomusiikkia Münchenin tuomiokirkon urkurin Franz Lehrndorferin johdolla Münchenin musiikkikorkeakoulussa. Hän suoritti tutkintonsa erinomaisin arvosanoin ja hänet palkittiin urkudiplomilla, joka myönnetään parhaiten opinnoissaan suoriutuneille valmistuville opiskelijoille.

Näiden opintojen jälkeen suoritti musiikkitieteen tohtorintutkinnon Augsburgin yliopistosta. Opinnoissaan hän syventyi ranskalaisen urkumusiikin esityskäytäntöihin barokista nykymusiikkiin. Jo opintojen alkuaikoina hän oli kysytty luennoitsija ja hän työskentelikin opintojen ohella opettajana yliopistoissa Bambergissa, Augsburgissa ja Feldkirchissä.

Vuosina 1984–1998 Bönig toimi urkurina Pyhän Joosefin katolisessa kirkossa Memmingenissä. Kansainväliset esiintymiset urkurina, cembalistina sekä kapellimestarina johtivat konserttikutsuihin ympäri maailmaa. Hän on konsertoinut melkein kaikkien Euroopan maiden lisäksi Kiinassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Japanissa, Etelä-Amerikassa sekä Etelä-Afrikassa.

Bönig on kantaesittänyt suuren määrän teoksia säveltäjiltä, joista mainittakoon Naji Hakim, Jean Guillou, Enjott Schneider, Stephen Tharp, Christopher Tambling, Daniel Roth ja Colin Mawby. Bönigin uran kohokohtia ovat olleet Johann Sebastian Bachin ja Olivier Messiaenin koko tuotantojen esittäminen. Hän on tehnyt äänityksiä radioon ja levyttänyt lukuisia levyjä Kölnissä. Monet hänen levytyksistään kuuluvat Euroopan menestyneimpien urkulevytysten joukkoon.