Konsertit » Francesco Di Lernia

Päivä
13.08.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Francesco di Lernia opiskeli esittävää urkutaidetta Italiassa ja Saksassa Lyypekin musiikkiakatemiassa Martin Haselböckin johdolla, jossa hän saavutti opintojensa lopuksi urkudiplomin kiitettävin arvosanoin. Hänen 30-vuotisella urallaan hän on ehtinyt soittaa Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltojen arvostetuimmilla festivaaleilla ja hän on saanut esiintyä tunnetuimmissa konserttipaikoissa ympäri maailmaa niin solistina, kuin osana erilaisia kokoonpanoja. Hän on myös tehnyt useita televisio- ja radioäänityksiä.

Lernia on editoinut koko Johann Kaspar Kerllin ja Antonio Caldaran urkutuotannon Universal Edition in Viennalle.

Hän toimii urkutaiteen professorina Umberto Giordanon konservatoriossa Foggiassa, jossa hän toimi myös rehtorina vuosina 2011–2017. Hänet kutsutaan usein pitämään mestarikursseja ja luentoja Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin.

Hänen levyjään on julkaissut Tactus, Discantica, Carus, Dynamic, E lucevan le stelle ja Digressione Music ja jotkut näistä levyistä on palkittu kansainvälisillä palkinnoilla.