Konsertit » Dariusz Bąkowski-Kois

Päivä
20.08.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Dariusz Bąkowski-Kois valmistui kiitettävin arvosanoin Krakovan musiikkiakatemiasta vuonna 2000 ja suoritti jatko-opintonsa Frederic Chopin -Akatemiassa Varsovassa ja Wienin konservatoriossa. Opintojensa jälkeen hän on jatkanut aktiivisena konsertoijana Puolassa ja ulkomailla, joista mainittakoon Ranska, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia, Alankomaat, Belgia, Suomi, Ruotsi ja Norja sekä Viro, Liettua, Meksiko, Brasilia, Venäjä ja Kiina. Hän on esiintynyt arvostetuissa konserttipaikossa, kuten Kölnin tuomiokirkossa, Trierin tuomiokirkossa,  Basilica San Paolo fuori le murassa, Antwerpenin O.L.V. -katedraalissa, Gentin Pyhän Bavon katedraalissa, Bruggen katedraalissa, Utrechtin katedraalissa, Haarlemin Sint-Bavon katedraalissa, Altenbergin tuomiokirkossa, Rotterdamin Pyhän Laurentiuksen kirkossa, Bredan O.L.V -katedraalissa, Tallinnan ja Turun tuomikokirkoissa sekä Pekingin kansallisessa taidekeskuksessa.

Bąkowski-Kois oli tuomaroimassa kansainvälisiä urkukilpailuja Puolan Rumiassa ja Lodsissa, Tariverdiew-kilpailussa Hampurissa sekä monissa kansallisissa kilpailuissa Puolassa.

Hän on opiskellut myös Jagiellonian yliopistossa Krakovassa, josta hän valmistui historian tohtoriksi vuonna 2002.

Vuodesta 1999 hän on opettanut urkujensoittoa, kamarimusiikkia ja basso continuoa Krakovan musiikkiakatemiassa. Vuonna 2014 hän suoritti loppuun jatko-opintonsa Business Administration – University Management -koulutusohjelmassa Adam Mickiewicz -yliopistossa Poznańissa. Hän toimi varadekaanina Krakovan musiikkiakatemian instrumenttiosastolla vuosina 2008–2012, vararehtorina vuosina 2012-2016 ja Urkujen aineryhmän johtajana vuosina 2016-2020.