Konsertit » Irina Vavilova

Päivä
27.08.24
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Irina Vavilovan (s.1992) ensisoitin ja lapsuuden ensirakkaus on piano, mutta 16-vuotiaana pietarilaisena musiikinteorian opiskelijana hän valitsi sivuaineekseen urut, – vai valitsivatko urut hänet? – ja lopulta päätyi uudelle opintopolulle. Sibelius-Akatemiassa Irina opiskeli urkujensoittoa Markku Hietaharjun ja Ville Urposen johdolla suorittaen urkujensoiton A-tutkinnon keväällä 2019. Lisäksi hänen opintoihinsa kuului kirkkomusiikkia, pedagogiikkaa ja cembalonsoittoa.

Irina on osallistunut useille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla. Syyslukukauden 2018 hän vietti vaihto-opiskelijana Eastman School of Music’issa (Rochester, NY, Yhdysvallat) opettajinaan Nathan Laube ja William Porter. Hän on menestynyt musiikkikilpailuissa saavuttaen jaetun 2. palkinnon Stavangerin pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 2021.

Vuodesta 2021 lähtien Irina toimii Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön kirkkomusiikin lehtorina vastuualueenaan sekä urkujensoiton opettajana Kuopion konservatoriossa ja yksityisesti.

Opetustyön lisäksi Irina on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona laajasti eri puolilla maailmaa ja toimii kysyttynä säestäjänä. Hänen intohimonsa on yhteistyö kuorojen kanssa, ja hän on esiintynyt yhdessä Candominin, Ensemble Vidan, Somnium Ensemblen, EMO ensemblen, Tampere Capellan ja Cantio Laudiksen kanssa.

Vuonna 2024 Irina esiintyi Musiikkitalon uusien urkujen avajaisviikon päätöskonsertissa yhdessä Ilpo Laspaksen ja Cantores Minores -kuoron kanssa. Kuluvana vuonna hän konsertoi muun muassa Turun, Tampereen, Helsingin ja Kuopion tuomiokirkoissa, vierailee Musikhögskolan i Piteå’ssa sekä esiintyy Pohjoismaiden kirkkomusiikkisymposiumissa Suomea edustavana urkurina Kööpenhaminassa, Tanskassa.