Konsertit » Lounaskonsertti Tiina Ilonen (pääsymaksu 5€)

Päivä
28.08.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
12:00

Tiina Ilonen aloitti pianonsoiton opinnot Oulun konservatoriossa vuonna 1989 jatkaen niitä Turussa vuonna 1991. Urkujensoiton Ilonen aloitti Turun konservatoriossa vuonna 2001 ja valmistui muusikoksi vuonna 2004. Pedagogiset jatko-opinnot hän aloitti syksyllä 2004 Turun musiikkiakatemiassa valmistuen pedagogiksi vuonna 2010. Syksystä 2007 lähtien Ilonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan urkujensoitto. Urkujensoiton lisäksi Ilonen on opiskellut pianonsoittoa Jarmo Eerikäisen johdolla, cembalonsoittoa Anssi Mattilan johdolla ja laulua Annika Ollinkarin johdolla. Kuoronjohdon opettajina Ilosella on ollut Kari Turunen, Seppo Murto ja Timo Lehtovaara. Ilonen on täydentänyt urkujensoitonopintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Markku Hietaharju, Kari Jussila, Olli Porthan, Jacques van Oortmerssen, Ralph Gustafsson ja Wolfgang Rübsam. Urkujensoiton B-tutkinnon Ilonen suoritti keväällä 2010 erinomaisin arvosanoin. Tällä hetkellä Ilonen valmistelee Sibelius-Akatemiassa urkujensoiton A-tutkintoa Ville Urposen johdolla.

Ilonen on konsertoinut sekä Suomessa että ulkomailla ja on esiintynyt useiden tunnettujen suomalaisten laulajien ja kuorojen kanssa. Ilonen on edustanut Suomea kansainvälisissä urkukilpailuissa Moskovassa ja Italiassa. Vuonna 2006 Ilonen valittiin Turun Urkujuhlien Nuoreksi taiteilijaksi. Ilonen esiintyy pianistina kahdella CD-levyllä ja on esiintynyt useampaan otteeseen televisiossa ja radiossa. Ilonen on ollut vuodesta 2007 alkaen Turun Urkujuhlien hallituksen sihteeri. Kesällä 2012 Ilonen konsertoi Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Itävallassa.

www.tiinailonen.fi