Konsertit » Kammerchor St. Michaelis Lüneburg, Saksa

Päivä
27.06.17
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

”Kammerchor (kamarikuoro) St. Michaelis” on rikastuttanut Lüneburgin kulttuurielämää vuodesta 1995. Kokeneet kuorolaiset ovat kiinnostuneita kamarimusiikin laulamisesta ja sitoutuneet jatkuvasti kehittämään itseään a cappella -musiikin laulamisessa korkeimmalla mahdollisella tasolla. Tällä hetkellä ”ihastuttavassa St. Michaelisin kamarikuorossa” (Frankfurter Allgemeine Zeitung, 2002) laulaa 32 laulajaa. Kuoro pitää kaksi tai kolme konserttia vuodessa yleensä kristilliseen kirkkovuoteen liittyen mutta laulaa myös maallista musiikkia. Ohjelmistoon kuuluu monenlaista musiikkia vanhasta, klassisesta ja romanttisesta musiikista moderneihin teoksiin. Tarvittaessa kuorolaiset voivat laulaa myös sooloja. Kuoro on äänittänyt uudelleenmuotoiltua koraalimusiikkia St. Michaelisin historiallisesta kuorokirjastosta sisältävän CD:n, joka herätti kiinnostusta ympäri Saksaa. Useimmiten kuoron konsertit pidetään St. Michaelisin kirkossa mutta myös alueen muissa tapahtumissa kuten ”Festival Musikalischer Frühling Schloss Bleckede”-festivaalilla. Yksi kuoron yhteistyökumppaneista on maineikas orkesteri ”Hannoversche Hofkapelle”.

Henning Voss aloitti Lüneburgin St. Michaelisin kirkon kanttorina vuonna 2009. Jo ensimmäinen esiintyminen oli suurmenestys: kamarikuoro palkittiin toisella palkinnolla sarjassaan Lower Saxony -kuorokilpailussa syyskuussa 2009. Voss opiskeli Lübeckin ja Hamburgin konservatorioissa. Hän saavutti useita tutkintoja kirkkomusiikissa, musiikkikasvatuksessa, klassisessa laulussa (solistidiplomi Wilfried Jochensin johdolla) ja uruissa (solistidiplomi Martin Haselböckin johdolla). Näitä seurasivat jatko-opinnot Bremenin Vanhan musiikin akatemiassa (Akademie für Alte Musik), missä häntä opetti uruissa ja Harald Vogel ja klassisessa laulussa Harry van der Kamp. Laulajana (altto) hän osallistuu säännöllisesti vanhan musiikin yhtyeiden, kuten Cantus Cölln, projekteihin. Hän on yksi hampurilaisen ”Die Himlische Cantorey” -vokaalisekstetin perustajista. Sen lisäksi hän on esiintynyt tärkeissä barokin aikakauden oratorioissa ja valittu useisiin radio- ja CD-produktioihin. Suurimmaksi osin hän kuitenkin keskittyy kanttorin työhönsä. Vuodesta 1999 vuoteen 2009 hän toimi kanttorina ja urkurina Diepholzissa ja Barnstorfissa. Hän perusti ”Kammerchor des Kirchenkreises Diepholz” -kuoron, joka on korkeasti profiloitunut kuoro alueella. Kuten mainittu vuodesta 2009 hän on ollut Lüneburgin St. Michaelis -kirkon kanttori ja urkuri ja myöskin vastaa kanttorina Lüneburgin alueesta. ”Kammerchor St. Michaelisin” lisäksi Voss johtaa suurilukuista noin 190 laulajan ”Kantorei St. Michaelisia”.