Konsertit » Jeremy Joseph, Itävalta

Päivä
01.08.17
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Jeremy Joseph syntyi Durbanissa, Etelä-Afrikassa vuonna 1978. Hän aloitti urkujensoiton yhdeksänvuotiaana ja sai ensimmäisen urkurin virkansa Durbanin katedraalista 14-vuotiaana. Opiskeltuaan yksityisesti Hans Fagiuksen oppilaana Kööpenhaminassa Jeremy jatkoi kandidaattiopintojaan Lübeckin konservatoriossa Martin Haselböckin johdolla ja viimeisteli sen jälkeen maisteriopintonsa Stuttgartissa opettajanaan Jürgen Essl.

Jeremy on saavuttanut palkintosijoja useissa kilpailuissa mukaan lukien Gottfried Silbermannin kansainvälisen kilpailun voitto vuonna 1999. Siitä lähtien Jeremy on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja myös maineikkaissa paikoissa ja tapahtumissa kuten Schleswig Holstein Festival, Nuremburgin Organ Week, Tallinn Organ Festival, Musikhalle in Hamburg, Leipzig Gewandhaus, Vienna Musikverein and Konzerthaus, Dresden and Freiberg Cathedral, Ottobeuren Abbey, Naumburg ja Salamancan katedraali sekä Hong Kongissa, Seoulissa, Los Angelesissa, New Yorkissa, Meksikossa, Rio de Janeirossa, Sao Paolossa, Buenos Airesissa, Johannesburgissa ja Algeriassa.

Jeremyn ensimmäinen sooloäänite ”Organ Music at the Viennese Court” äänitettiin tunnetuilla historiallisilla uruilla Klosterneuburgin luostarissa, Itävallassa. Vuonna 2011 Jeremy julkisti J. S. Bachin Clavierübung III:n kokonaisäänityksen Dresdenin katedraalin Silbermann-uruilla (1755). Hän on myös tehnyt nauhoituksia radioille Sasassa (NDR, SWR), Itävallassa (ORF) ja Unkarissa (MR).

Nykyään Jeremy asuu Viennassa. Hän on Viennan hovikappelin (Hofburgkapelle) urkuri ja esittää siellä säännöllisesti sunnuntaimessun Viennan poikakuoron ja Viennan filharmonisen orkesterin jäsenten kanssa. Hän on Viennan yliopiston orkesterin cembalisti ja urkuri ja on soittanut continuourkurina useissa Viennan sinfoniaorkesterissa Tonkünstler-orkesterissa, Salzburgin Mozarteum-orkesterissa, Hamburgin filharmoniassa, Itävallan barokkiyhtyeessä, Budabestin Aura Musicalessa, Los Angelesin Musica Angelivassa, Il Suonar Parlantessa, Baselin kamariorkesterissa, Balthasar Neumann -yhtyeessä, Moderntimes_1800:ssa ja Wienin Bach Consortissa. Hän on esiintynyt kolmessa tapahtumassa Madridin Auditorio Nacionalissa Espanjan kansallisorkesterin solistina.

Jeremy toimii lehtorina Viennan musiikin ja esittävien taiteiden yliopistossa. Hän opettaa säännöllisesti vuosittaisella Itävallan barokkiakatemian kesämestarikurssilla, ja hänet on kutsuttu opettamaan Tscaikowsky-konservatorioon, Moskovan Gnessins-akatemiaan, Tallinnan urkufestivaalille, Varsovan Chopin-akatemiaan, Belgradin musiikkiyliopistoon ja Geneven konservatorioon. Vuonna 2011 hän opetti urkujensoittoa Stuttgartin musiikkikorkeakoulussa. Hän on Ensemble Delirion perustajajäsen.