Konsertit » Keith John, Englanti

Päivä
14.08.18
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Keith John syntyi Gloucesterissa, missä hän lauloi urkuri ja kuoronjohtaja Herbert Sumsionin johtamassa katedraalikuorossa. Hän sai apurahan opintoihin Kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, missä hän opiskeli urkujensoittoa Ralph Downesin johdolla, pianonsoittoa Bernard Robertsin johdolla ja sävellystä opettajanaan Ruth Gipps. Zürichin mestarikurssisäätiö mahdollisti hänelle opinnot Jean Guilloun kanssa.

Johnin ohjelmisto tunnetaan vakio-ohjelmiston ja vähemmän tunnetun ohjelmiston yhdistelemisestä. Usein hänen ohjelmiinsa sisältyy myös hänen transkriptioitaan piano- ja orkesterimusiikista. Hän on luonut urkuversiot muun muassa Mussorgskyn Näyttelykuvista, Tsaikovskin Pähkinänsärkijästä ja Brahmsin St. Antoni -variaatioista. Hän on nauhoittanut niitä palkituille CD:ille ja esittänyt niitä kirkoissa, katedraaleissa ja konserttisaleissa maailmanlaajuisesti Bordeauxista, Budabestista, Reykjavikista, Michiganista ja Madridista Shiroishiin. Hänen säveltämästään teoksesta ”Rhytmic Energy”, joka on kolmiosaisten sävellyksen ”Time and Motion” päätösosa, on tullut maineikas soolokonserttien taidonnäyte.

Arvosteluissa hänen soittoaan on kuvattu muun muassa ilmauksilla ”hänen virtuoottiset esityksensä… todella hieno suoritus” (Gramophone) ja ”teknisesti erinomainen esitys, joka käyttää instrumentin koko sointuvuuden ja värien valikoiman” (BBC Music Magazine).