Konsertit » Stefan Kagl, Saksa

Päivä
21.08.18
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Stefan Kagl syntyi Münchenissä vuonna 1963. Hän opiskeli urkujensoittoa ensin yksityisillä musiikinopettajilla, muun muassa Peters Schammbergerilla, ja sittemmin Münchenin musiikkikorkeakoulussa professori Klemens Schnorrin urkuluokalla sekä Pariisin Schola Cantorumissa ja Conservatoire Supérieur de Paris -konservatoriossa Jean Langlaisin ja hänen vaimonsa Marie-Louisen johdolla. Hän suoritti kirkollisen musiikin loppututkinnon ja sai valmistuessaan useita useita palkintoja.

Vuonna 1991 Kagl voitti ensimmäisen palkinnon Hollannissa Haarlemin kansainvälisessä César Franck -kilpailussa ja alkoi konsertoida aktiivisesti sekä Saksassa että ulkomailla. Hän myös ensiesitti useita sävellyksiä opettajaltaan Jean Langlaisilta ja julkaisi useita äänitteitä.

Kagl on työskennellyt urkurina ja musiikillisena johtajana Bad Kissingenissa vuosina 1991–96 ja samassa tehtävässä Rudolstadtin kahdessa pääkirkossa vuosina 1997–2002, minkä lisäksi hän on kirjoittanut lisäksi lukuisia artikkeleita ja pitänyt luentoja ja radio-ohjelmia Jean Langlaisista ja ranskalaisesta urkumusiikista. Tällä hetkellä hänellä on urkurin ja musiikillisen johtajan virka Herford Minsterissa. Hän toimii myös Herfordin urkukesän taiteellisena johtajana ja opettaa urkujensoittoa ja improvisointia Herfordin kirkkomusiikkikorkeakoulussa.