Konsertit » Vibeke Astner, Tanska

Päivä
11.06.19
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Tanskalainen urkuri Vibeke Astner on esiintynyt sekä urkusolistina että kamarimuusikkona ympäri Eurooppaa. Hän opiskeli urkujensoittoa Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa Kööpenhaminassa. Pian tämän jälkeen hän suoritti konserttisolistin diplomin Amsterdamin konservatoriossa, jossa hän opiskeli professori Jaques van Oortmerssenin alaisuudessa.

Astner on erikoistunut 1900-luvun ranskalaisen urkurin Olivier Messiaenin sävellyksiin, joihin hän on perehtynyt professori Rösslerin avulla Düsseldorfissa, sekä improvisaatioon professori Dankzagmüllerin johdolla Lyypekissä.

Kotimaassaan Tanskassa Vibeke Astner on esiintynyt useissa televisio- ja radiolähetyksissä sekä voittanut palkintoja kamarimusiikkikilpailuissa. Häneltä on ilmestynyt viisi CD:tä: ”Bach – a quiet hour”, ”Danser med orglet” (kahdella urkurilla), ”Danish Romantic Organmusic” (soitettu historiallisilla tanskalaisilla uruilla), ”Les corps glorieux” (Messiaenin musiikkia) sekä ”Virtuos musik fra Venedig” (kamarimusiikkia). Kaikkia julkaisuja on kehuttu Skandinaviassa suuresti, ja niiden kappaleita soitetaan usein Tanskan kansallisessa radiossa. Seuraavat kaksi CD:tä ilmestyvät elokuussa 2019.