Konsertit » Beate Rux-Voss, Saksa

Päivä
13.08.19
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Beate Rux-Voss opiskeli kirkkomusiikkia Lyypekin musiikkiakatemiassa professori Martin Haselböckin johdolla sekä Saarbrückenin musiikkikorkeakoulussa urkujen ja cembalon soittoa professori Daniel Rothin ja Gerald Hambitzerin alaisuudessa. Vuonna 1993 hän suoritti urkututkinnon korkein arvosanoin. Tämän jälkeen hän opiskeli historiallisia kosketinsoittimia Stuttgartin musiikkikorkeakoulussa professori Jon Laukvikin johdolla ja jatkoi vielä kirkkomusiikkiopintoja Esslingenissä vuoteen 1996, jolloin hän suoritti A-tason tutkinnon. Hän toimi useasti Frieder Berniuksen avustajana Ludwigsburger Schlossfestspiele –festivaaleilla.

Lahden kansainvälisessä urkukilpailussa 1989 hän sijoittui neljänneksi, ja seuraavana vuonna Georg Böhmin kansainvälisessä kilpailussa Lüneburgissa hän voitti ensimmäisen palkinnon. Tämän jälkeen monet konserttikiertueet kuljettivat häntä ympäri Eurooppaa. Vuonna 2011 hän esitti koko J.S.Bachin urkutuotannon kolmessa päivässä neljillä eri uruilla.

Oltuaan kolme vuotta urkurina Ludwigsburgin Friedenskirchessä Rux-Voss toimi kirkkomuusikkona Bad Kreuznachin Pauluskirchessä vuodesta 1996 vuoteen 2015. Helmikuussa 2015 hän siirtyi Heidelberg-Neuenheimin Johanneskircheen, jossa hän johtaa useita kuoroja niin lapsille kuin aikuisillekin. Hän on myös opettanut historiallisen esiintymisen tekniikkaa laulajille Mannheimin musiikkikorkeakoulussa.