Konsertit » Giampaolo di Rosa, Italia

Päivä
13.07.21
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Giampaolo Di Rosa (s. Cesena, Italia 1972) on pianisti, cembalisti, improvisoija, säveltäjä, tutkija ja pedagogi. Di Rosan ohjelmisto sisältää laajalti teoksia eri aikakausilta (mm. kokonaistuotannot Jan Pieterszoon Sweelinckiltä, Johann Sebastian Bachilta, César Franckilta, Franz Lisztiltä ja Olivier Messiaenilta), ja hän nauttii kansainvälistä arvostusta niin Euroopassa kuin Venäjällä, USA:ssa, Hong-Kongissa ja Australiassa. Di Rosalla on seitsemän diplomia, maisterin tutkinto urkujensoitossa sekä tohtorin tutkinto analyysissa. Hänen opettajiaan olivat Günther Kaunzinger, Jean Guillou, J. P. Oliveira ja G. Wilson.

Giampaolo di Rosa on kehittänyt henkilökohtaisen tavan improvisoida. Iberialainen urkumusiikki on noussut hänen yhdeksi merkittävimmäksi kiinnostuksen kohteekseen viime aikoina sekä vanhan ohjelmiston että improvisaationkin näkökulmasta. Hänen lukuisat levytyksensä sisältävät etupäässä piano- ja urkuimprovisaatioita.

Sen jälkeen, kun hänestä tuli Portugalilaisen katolisen yliopiston jäsen, hän sai musiikin laitoksen professuurin Bragassa, ja hän opettaa siellä sekä improvisaatiota että analyysiä. Hän on omistautunut luennoitsija, jolla on lukuisia lahjakkaita oppilaita. Tutkijana hänellä on toimintaa eri puolilla Eurooppaa ja hän julkaissut useita artikkeleita ja levytyksiä. Vuonna 2012 hän oli Saksassa Rattingenissa residenssitaiteilijana.

Giampaolo di Rosa on useiden kansainvälisten konserttisarjojen perustaja ja johtaja, minkä lisäksi hänet on viime vuosina nimitetty useisiin eurooppalaisiin katedraaleihin urkuriksi. 2008 hänet nimitettiin Rooman portugalilaisen kirkon urkuriksi ja tuossa tehtävässä hän soittaa sunnuntaikonsertteja läpi vuoden. Viime vuonna hänet nimitettiin espanjalaisen Leónin katedraalin residenssiurkuriksi. Giampaolo di Rosa palkittiin 2010 Portugalin presidentin kunniamaininnalla.