Konsertit » Andrew Canning, Ruotsi

Päivä
10.08.21
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Andrew Canning on sukupolvensa johtavia urkureita. Hän on syntynyt Lontoossa vuonna 1967 ja opiskellut urkujensoittoa David Sangerin ja Christopher Bowers-Broadbentin johdolla Kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Vuonna 1984 hän voitti ensimmäisen palkinnon Länsi-Englannin urkujuhlien kilpailussa ja vuonna 1990 hän sai Worshipful Company of Musiciansien hopeamitalin. Hän toimi Westminster Abbeyn ja St. Marylebonen kirkon urkurina Lontoossa ja muutti sen jälkeen Ruotsiin vuonna 1991. Siellä hän toimi Fagerstan Västanforsin seurakunnan urkurina viiden vuoden ajan.

Vuonna 1996 Canning nimitettiin Upsalan tuomiokirkon apulaisurkuriksi ja musiikin johtajaksi, ja vuonna 2001 Upsalan yliopiston urkuriksi (laatuaan ensimmäinen nimitys Ruotsissa).  Vuosina 1991-2002 hän toimi Upsalan tuomiokirkon poikakuoron taiteellisena johtajana ja johti kuoroa useilla menestyksellisillä Suomeen, Espanjaan ja Puolaan suuntautuneilla esiintymismatkoilla. Nykyisin hän on pääasiallisesti vastuussa katedraalin säännöllisistä konserttisarjoista ja päivittäisten palvelusten liturgiasäestyksestä.

Canning on esiintynyt solistina useasti radiossa ja televisiossa Amerikassa, Ruotsissa ja Suomessa sekä esiintynyt kaikkialla Euroopassa, Japanissa, Venäjälä ja USA:ssa. Hän on tehnyt useita CD-äänitteitä sellaisten taiteilijoiden kanssa kuten mm Peter Mattei, Alice Babs, Nils Lindberg, Steve Dobrogosz ja Anders Paulsson.

Vuonna 2010 Canning oli Miamin kansainvälisen urkukilpailun tuomariston jäsen.

Vuodesta 1992 lähtien hän on esiintynyt säännöllisesti ruotsalaisen virtuoson, sopraanosaksofonisti Anders Paulssonin kanssa. Duo Paulsson & Canning on erikoistunut J.S.Bachin, Ellingtonin, Strayhornin, Gershwinin ja omien aikalaistensa sävellyksiin. Duo esitellään USA:ssa Phillip Truckenbrod Concert Artists-sivuilla.