Konsertit » Hans Fagius, Ruotsi

Päivä
17.08.21
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Hans Fagius (s.1951) on ollut useat vuodet Ruotsin aktiivisin konsertoija. Hänen opettajansa Tukholman musiikkikorkeakoulussa oli professori Alf Linder. Vuosina 1974  – 75 hän suoritti jatko-opintoja Pariisissa Maurice Duruflen johdolla. Euroopan konserttiensa lisäksi hän on tehnyt kiertueita Amerikassa, Australiassa, Etelä-Koreassa sekä Japanissa.

Hans Fagius on tunnettu lukuisista menestyksekkäistä tallenteista (mm. koko J.S.Bachin koko urkutuotanto sekä lukuisat CDt 1800-luvun ohjelmistoilla). Äänitallenteiden lisäksi hän on julkaissut kirjan Bachin urkuteoksista vuonna 2010 ja vuonna 2015 pedagogisen edition niinikään Bachin urkumusiikista.

Hans Fagius teki pedagogista työtä Tukholman ja Göteborgin musiikkikorkeakouluissa, kunnes vuonna 1989 hänet nimitettiin Kööpenhaminan kuninkaallisen musiikkiakatemian professoriksi. Vuonna 1998 Fagius  valittiin Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäseneksi ja vuonna 2019 hänelle myönnettiin Englannin urkukollegion palkinto saavutuksistaan urkurina.